Avrupa Adalet Divanı, Arnavutluk’ta beş yıldızlı bir otelde her şey dahil tatil rezervasyonu yapan iki Polonyalı turistle ilgili kararda ilginç bir yorum getirdi.
Tatili, tam geri ödeme durunu veya hakkı artık yalnızca sözleşmeye konu hizmetlerin sağlanmaması veya yanlış sağlanması durumunda değil, aynı zamanda ” yanlış sağlanmasının, paketin herhangi bir amacını ortadan kaldıracak ve bu nedenle artık yolcu için nesnel bir ilgi konusu olmayacak kadar ciddi olması” durumunda da geçerli olacak.
Otel, Sabah 7:30’dan akşam 7:30’a kadar dört gün süren çalışmalar, havuzları, gezinti yolunu ve denize giden asfalt yolu tamamen tahrip etti. Ayrıca, yolcular sınırlı yemek kuyruklarına katlanmak ve öğleden sonra ikramlarının iptal edilmesiyle karşı karşıya kaldı. Konaklamalarının son üç gününde, binaya beşinci kat eklemek için yeni çalışmalar başladı. Bu durumla karşılaşan turistler, seyahat ücretlerinin tamamının iadesini ve tazminat talep etmek için Polonya mahkemelerine başvurmuştu.
AB Adalet Divanı, hizmetlerin sunumunda ciddi aksaklıkların tam olarak geri ödenmesine ilişkin bir emsal oluşturmaktadır.