IATA; zarar tahmini ne kadar artırdı?
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) yaptığı son açıklamada, 2020 yılında hava trafiğinin koronavirüsün (Covid-19) etkisi nedeniyle yüzde 66 daralacağını söyledi. Önceki düşüş tahmini yüzde 63 idi.
2020’de hava trafiğinin durum beklenenden kötü mü?
Kuzey yarımküredeki yaz seyahat sezonunun çok karamsar bir şekilde sona ermesiyle birlikte tahminini yenilediğini açıklayan IATA, toparlanmanın, yeniden normale dönmenin beklenenden daha zayıf olacağına işaret etti.
IATA’nın Genel Direktörü ve CEO’su Alexandre de Juniac basın toplantısında “Ağustos ayındaki feci trafik performansı, sektörün gelmiş geçmiş en kötü yaz sezonuna işaret ediyor”dedi.
Küresel havacılıkta toparlanma ağustosta ne oldu?
Ağustos 2020’de uluslararası yolcu talebi 2019’a göre yüzde 88,3 düştü ve Temmuz ayında kaydedilen yüzde 91,8’lik düşüşe göre hafif bir iyileşme gösterdi. Kapasite yüzde 79,5 düştü ve yük faktörü yüzde 37,0 puan düşerek yüzde 48,7 oldu.
İç trafik Ağustos ayında yüzde 50,9 düştü – Temmuz’daki yüzde 56,9’luk düşüşe kıyasla hafif bir gelişme. Yurt içi kapasite yüzde 34,5 geriledi ve yük faktörü 21,5 puan azalarak yüzde 64,2’ye geriledi.
Havacılıkta 2020 son çeyrek umut vermiyor mu?
Uçuş verilerine atıfta bulunan IATA, hava yolcu hizmetlerindeki toparlanmanın, bazı önemli pazarlarda yeni Covid-19 salgınları karşısında hükümetin getirdiği kısıtlamaların geri dönüşü ile Ağustos ortasında durduğunu söyledi.
Dördüncü çeyrekte hava yolculuğu için ileri rezervasyonlar, Nisan ayının en düşük noktasından bu yana toparlanmanın azalmaya devam edeceğini gösteriyor.
“Covid-19 test rejimine ihtiyacımız var”
Kurum başkanı, “Ancak risk altında olan sadece havayolları ve havayolu işleri değil. Küresel olarak on milyonlarca iş havacılığa bağlı. Hükümetlere sınırları yeniden açmak için güven ve yolculara tekrar hava yoluyla seyahat etme güveni vermek için uluslararası kabul görmüş bir Covid-19 testi rejimine ihtiyacımız var ”dedi.