Mısır turizmine verilen teşvikler 2021 yılına uzatıldı: Mısır vize muafiyetini 2021 Nisan sonuna kadar uzattı

Mısırlı yönetimi, turizm endüstrisini desteklemek için daha önce 31 Ekim 2020’ye kadar uygulanacak olan vize muafiyetini 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzattı. Bakanlar Kurulu, Güney Sina, Kızıldeniz, Luksor ve Asvan illerine gelen turistlerin vize ücretlerinden muaf tutuyor.

Mısır’da charter uçuşlarına yapılan destek artacak mı?

Öte yandan Mısır Bakanlar Kurulu, hava taşımacılığı sektörünü destekleme programını 31 Aralık’a kadar uzatmaya karar verdi. Bu uygulama da 28 Ekim’de sona erecekti.

1 Ocak – 30 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında, Mısır havalimanlarında ve yer hizmetlerinde (ücretin % 20’si) kalkış / iniş operasyonlarında (ücretin % 50’si) indirim sağlayacak yeni bir program uygulanması bekleniyor.

Mısır’a tatil talebi artıyor mu?

Öte yandan Mısır’a yönelik tatil ve seyahat talebinde de canlanma sürüyor. Son ayda Ukrayna, Beyaz Rusya ve bir dizi Avrupa ülkesindeki çeşitli şehirlerden Mısır tatil köylerine havayolu bağlantıları kuruldu. Çekya ve Fransa’nın Ekim ayından itibaren Hurghada ve Şarm el-Şeyh’e uçuşlarına yeniden başlaması bekleniyor.

Ülkede ayrıca, seyahat şirketleri ve oteller için vergiler, devlet kredileri ve kamu hizmetleri faturaları için yapılan ödemeler 31 Ocak 2021’e kadar ertelendi.

Kabineye göre turizm şirketleri, oteller ve diğer ilgili kuruluşların elektrik, gaz veya su tüketimini 31 Aralık’a kadar ödemesi gerekmeyecek.

Benzer bir şekilde kabine, koronavirüs salgını öncesinde tahakkuk eden borçlar da dahil olmak üzere turizm şirketlerinin ve otellerin tüm borçlarının ödenmesini Ocak 2021’e erteledi..

Mısır her ay, ne kadar turizm geliri kaybediyor?

Mısırlı yetkililere göre ülkenin turizm sektörü, koronavirüs salgınının olumsuz sonuçları nedeniyle her ay yaklaşık 1,5 milyar Dolar kaybediyor. Mısır Turizm Bakanlığı’na göre yılbaşından bu yana 600 bin yabancı ülkeyi ziyaret etti.

Mısır turizmde Covid 19’a karşı hangi tedbirleri almıştı?

Mısır Covid 19 sürecinde; uçak yakıtlarında indirim yapmıştı. Ekim sonuna kadar, yakıtta galon başına 10 sent indirim, kıyılara doğrudan uçuşlarda iniş ve kalkış ücreti % 50 indirim, yer hizmetlerinde % 20 indirim ve tarihi yerler ve müze biletlerinde % 20 indirim sağlanmıştı. (RATA)

Mısır’da Covid önlemleri sıkı tutuluyor mu?

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Halid Anany, Kızıldeniz otel ve turist köy sahiplerinin doluluk sınırının yüzde 75’e çıkarılması yönündeki taleplerini geri çevirdi. Gezginler Derneği Başkanı Atef Abdel Latef, turist operatörlerinin konaklama ve transfer masraflarını karşılamak için yerli turist programlarının fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını söylemiş ve sınırı yüzde 75’e çıkarmayı önermişti.

Mısır Turizm Bakanlığı, 4 Mayıs’ta turizm siteleri ve yüzde 25 kapasite ile çalışan otellerle turizmin yeniden başladığını duyurmuş, Maksimum operasyonel kapasite 1 Haziran’da yüzde 50’ye çıkarılmıştı.

Başbakan Mostafa Madbouli tarafından onaylanan kararnameler, 1 Kasım 2020’den 30 Nisan 2021’e kadar turizm sektörünü desteklemeyi hedefliyor. Başbakan, turizm sektöründe çalışanlar için mali yardımların Aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Yorum yapın