DOLULUK KASIMDA DA DÜŞTÜ

Turizm Databank’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama istatistiklerinden derlediği verilere göre, Türkiye’deki işletme belgeli ve basit otellerde doluluklar, 2025 yılı Kasım ayında 2,89 puan düşerek % 35,96’dan % 33,07 dolayına indi.

Doluluk her yerde düştü

Antalya’da konaklama tesisi dolulukları 3,27 puan gerileme ile % 31,83’e indi. İstanbul’da 0,7 puan düşüşle % 53,72’ye geriledi. Muğla’da tesis dolulukları 2,16 puan artışla % 15,38’e çıktı. İzmir’de 3,84 puan düşerek % 25,35’e ve Aydın’da 5,39 puan düşerek % 21,09’a düştü.

GECELEMELERDE ARTIŞ % 15


Turizm Databank
‘ın Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama istatistiklerinden derlediği verilere göre, 2025 Ocak-Kasım döneminde tesislerde yapılan toplam geceleme sayısı % 15,8 artarak 240 milyonla 2024 yılını 32 milyon geçti. Yabancı ziyaretçilerin tesislerde yaptıkları gecelemeler 10 artarak 149 milyona yaklaştı ve vatandaş ziyaretçilerin gecelemeleri de % 26,6 artarak 90,6 milyona yaklaştı.

YABANCI GECE ARTIŞININ % 70’İ 3 İLDE

Turizm Databank‘ın Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama istatistiklerinden derlediği verilere göre, 2025 Ocak-Kasım döneminde tesislerde yapılan YABANCI geceleme 13,7 milyon arttı. Bu artışın % 69,7’si 3 şehirde toplandı. Aynı 3 şehir, 19 milyonu bulan YERLİ gece artışının % 54’ine sahip.

OTELLERDE YABANCI TURİST GECELEMELERİ

AKDENİZDE OTEL DOLULUKLARI
TÜRKİYE OTEL DOLULUKLARI

ŞEHİRLERDE OTEL DOLULUKLARI4

İSTANBUL’DA OTEL DOLULUKLARI

ANTALYA OTEL DOLULUKLARI

MUĞLA OTEL DOLULUKLARI

İZMİR’DE OTEL DOLULUKLARI

TÜRKİYE OTELLERİNDE MİLLİYETLERE GÖRE GECELEMELER

TÜRKİYE İLLERİNDE OTELLERDE YAPILAN GECELEME SAYILARI